GYÜMÖLCSRIZS OLASZ MÓDRA
HOZZÁ VALÓK:
15 dkg rizs, 1/2 liter tej, 2 tojássárgája, 3 dkg vaj, 1/2 kg friss idénygyümölcs vagy befőtt, 5 - 25 dkg porcukor, attól függően, hogy friss gyümölcsöt vagy befőttet használunk-e.
ELKÉSZÍTÉS:
A rizst 2 pohár vízben félpuhára főzzük, majd ráönzjük a tejet, és puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgájját, a vajat és 5 dkg porcukrot. Talpas poharakba vagy üvegtányérokra rakjuk, tetejére tesszük a nyers gyümölcsből 20 dkg porcukorral főzött kompótot vagy a befőttet, és ráöntjük a kompót, illetve a befőtt sűrű szirupját. Jégbe hűtjük, fogyasztás előtt díszinthetjük tejszínhabbal is.
JÓÉTVÁGYAT!